עוגת עלי גפן




מצרכים:

כ 30-40 עלי גפן

למילוי-
2 כוסות אורז שהושרה חצי שעה ונשטף מס' פעמיים
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף בהרט
מלח, פלפל
1/4 כפית כמון
חופן חמוציות
חופן צנוברים

לרוטב-
3 כוסות מים רותחים
מיץ מחצי לימון
כף גדושה רסק עגבניות
מלח, פלפל






אופן ההכנה:

משמנים בנדיבות תבנית בקוטר 24 סמ' בתחתית ובדפנות
במידה ואתם משתמשים בעלים טריים יש לחלוט אותם במים רותחים (מניחים את העלים בקערה יוצקים מעל מים רותחים וממתינים 5 דקות)
במידה ומשתמשים בצנצנת קנויה יש לשטוף מספר פעמים את העלים להורדת מליחות

מטגנים ב 2 כפות שמן זית את הבצל
מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי ו 2 כפות השמן שנותרו.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב

מסדרים את העלים בתבנית בחפיפה כשהצד החלק כלפי מטה, כך שיכסו את השוליים מסביב לכל התבנית. מסדרים עלים גם בתחתית התבנית, יוצקים מחצית מכמות האורז ומשטחים.
מסדרים מעל עוד שכבת עלים ומהדקים ואחריה שוב שכבת אורז (כל האורז שנותר).
מקפלים מעל האורז את השוליים של העלים מצידי התבנית ומכסים את כל האורז בעלים.




מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. 
מניחים צלחת מעל הכל ומכסים בנייר כסף
מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לשעה אפייה
לאחר האפייה לתת לעוגה מנוחה של חצי שעה ואז להפוך אותה על צלחת הגשה





תגובות