לחמניות נתלשות עם שומשום ושמן זית
מצרכים
1/2 3 כוסות קמח מנופה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים
מתקבל בצק מעט דביק. אם יש צורך הוסיפו כף קמח
לציפוי-
200 גרם שומשום
קערה עם מים
להברשה לאחר האפייה- מעט שמן זית
אופן ההכנה
לערבל במשך חמש דקות את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח להתפחה של 40 דקות.
להכין קערית עם מים וקערית עם שומשום (את השומשום מומלץ להוסיף כל פעם קצת),
ליצור מכל הבצק כדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל.
לשמן עם שמן זית בנדיבות תבנית עגולה בקוטר 28
לטבול כל כדור במים ומיד לגלגל בשומשום
להניח בצפיפות בתבנית, לכסות במגבת ולהשהות לעוד 20 דקות התפחה
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
לאחר ההוצאה, למרוח מעל מעט שמן זית.
אפשר לקבל עדכונים למייל?
השבמחקשאפו, מתכון גאוני - אי אפשר להכשל בו עם עוקבים אחרי ההוראות
השבמחק*אם
מחקאחד הטעימים!!!!! וקללל. שילבתי עם זעתר על חלק מכדורי הבצק. מושלם!!
השבמחקמושלם!!! לא מפסיקים לאכול את הלחמניות, כמו גרעינים....
השבמחקהיכנסתי לבצק 6 שיני שוםקתוש. זה היה טעים
מחקמתכון מעולה. כמנ פשוט כמה טעים
השבמחק