חלת שושנים במילוי מטבוחה






מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 עד  1/2 2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן זית ועוד מעט להברשה לפני אפייה
1/2 כף מלח 

למילוי
כוס עד כוס וחצי מטבוחה


אופן ההכנה
לשים בקערת המיקסר את כל המצרכים מלבד המלח כ3 דקות
את המים מוסיפים בהדרגה 
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ5 דקות.
משמנים מעט את הבצק והקערה ומניחים להתפחה של שעה
מעבירים למשטח עבודה, לשים מעט את הבצק 
מחלקים אותו ל4 חלקים כל חלק מרדדים לעלה דק 
מורחים על כל עלה מטבוחה, מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים שווים.
משמנים היטב ובנדיבות תבנית בשמן זית מניחים את השבלולים
מכסים במגבת ומניחים לחצי שעה התפחה נוספת

מורחים מעט שמן זית מעל השבלולים ואופים בתנור שחומם מראש עד שהשבלולים נאפים ומקבלים צבע שזוף.



נשאר לי קצת בצק הכנתי מאפה אישי במילוי רוטב פסטו 








תגובות