תבשיל קדירה

תבשיל קדירה של שעועית לבנה ובשר













תבשיל המתבשל לאיטו.. על אש קטנה. מגישים חם עם אורז לבן או חלה טריה.



חומרים:


2 כוסות שעועית לבנה, שרויה במים למשך לילה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
200 גרם רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה 
מלח
פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. מסננים את השעועית ממי ההשריה, ושוטפים היטב.
2. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 6 דקות עד שישחים מכל צדדיו.
4. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות מתבלים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי התבשיל.

מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שעתיים וחצי.









תכינו אורז לבן ליד. תתחממו ותתנחמו מתבשיל חורפי יאמי!!!!

תגובות