לחמניות ביס של בייגלה ירושלמי

 לחמניות נתלשות עם שומשום ושמן זית



מצרכים 

1/2 3 כוסות קמח מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1/2 1 כוסות מים פושרים

מתקבל בצק מעט דביק. אם יש צורך הוסיפו כף קמח


לציפוי- 

200 גרם שומשום

קערה עם מים


להברשה לאחר האפייה- מעט שמן זית



אופן ההכנה

לערבל במשך חמש דקות את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש

לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח להתפחה של 40 דקות.

להכין קערית עם מים וקערית עם שומשום (את השומשום מומלץ להוסיף כל פעם קצת),

ליצור מכל הבצק כדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל.

לשמן עם שמן זית בנדיבות תבנית עגולה בקוטר 28

לטבול כל כדור במים ומיד לגלגל בשומשום

להניח בצפיפות בתבנית, לכסות במגבת ולהשהות לעוד 20 דקות התפחה

לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות

עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

לאחר ההוצאה, למרוח מעל מעט שמן זית.






תגובות

  1. אפשר לקבל עדכונים למייל?

    השבמחק
  2. שאפו, מתכון גאוני - אי אפשר להכשל בו עם עוקבים אחרי ההוראות

    השבמחק
  3. אחד הטעימים!!!!! וקללל. שילבתי עם זעתר על חלק מכדורי הבצק. מושלם!!

    השבמחק
  4. מושלם!!! לא מפסיקים לאכול את הלחמניות, כמו גרעינים....

    השבמחק
    תשובות
    1. היכנסתי לבצק 6 שיני שוםקתוש. זה היה טעים

      מחק
  5. מתכון מעולה. כמנ פשוט כמה טעים

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

.