עוגת שמנת ושוקולד לבן

 עוגה חגיגית קלה להכנה וטעימה




-תבנית בקוטר 26

מצרכים 

2 שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

4 ביצים L

3 כוסות קמח

100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק


לציפוי

1 שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כף ריבת תות

מעט גרגירי רימון לקישוט (לא חובה)


אפשר לוותר על  הקרם ולפזר לאחר האפייה אבקת סוכר


אופן ההכנה

מערבלים בקערת המיקסר מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם הביצים, הסוכר וסוכר הוניל למשך 4 דקות. 

מוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת האפייה ומיכל נוסף של שמנת מתוקה ומערבלים עוד כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעזרת לקקן

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש - בערך כ-40 דקות.

מצננים את העוגה

מקציפים את השמנת עם הסוכר והריבה ומצפים את העוגה

מפזרים מעט גרגרי רימון לקישוט


תגובות