קובה אורז




למעטפת:

2 כוסות אורז פרסי
1 כוס סולת  (אפשר גם קמח)
4 כוסות מים רותחים
1 ביצה
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
1 כפית כורכום


למילוי:

1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול
1 כפית פפריקה
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית ראס אל חנות
מלח, פלפל

מעט שמן לטיגון הקובות.


אופן ההכנה:

שוטפים את האורז, מניחים בסיר מוסיפים מעט מלח ואת המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.

בנתיים, מכינים את המילוי
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג. כשהבשר מתבשל מעט ומשנה את צבעו מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.

מעבירים את האורז לקערה ומצננים
מוסיפים את הביצה, הסולת, והתבלינים ובעזרת ידיים רטובות לשים הכל יחד לבצק אחיד ומעט דביק.

מצננים גם את תערובת הבשר.

לוקחים כל פעם כדור קטן מעיסת האורז ומשטחים על כף היד מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי סוגרים ומשטחים 






(להניח לידכם קערית עם מים ולהרטיב את הידיים כל פעם)

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים עד הזהבה את הקובות ומשני הצדדים.





תגובות