ממולאים

סיר שמח - מנדלה של ממולאים








מצרכים: 

כ - 20 עלי גפן
כ - 6 עלי כרוב גדולים
2 בצלים
1 חבילה של פלפלונים קטנים.


למילוי :

1/2 1 כוסות אורז שהושרו שעה במים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
1/2 כפית ראס אל חנות
מלח פלפל לפי הטעם.


לרוטב :
2 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף שמן זית
מלח, פלפל.







אופן ההכנה:

אם אתם משתמשים בעלי גפן טריים יש לחלוט אותם במים חמים כ 2 דקות,
אם בעלים מצנצנת יש לשטוף אותם היטב להורדת מליחות.

את עלי הכרוב יש להפריד בעדינות, להניח בסיר עם מים להביא להרתחה ולבשל עוד חמש דקות.
אופציה נוספת היא להקפיא לילה את עלי הכרוב.
את הבצל לחרוץ לאורכו ולחלוט יחד עם הכרוב.
את הפלפלונים לחתוך בעדינות למעלה ולנקות מגרעינים

לטגן את הבצל למילוי עם 2 כפות שמן זית ולערבב עם כל חומרי המילוי.

לשמן סיר שטוח להתחיל למלא את העלים (עלה של כרוב אני חותכת ל 4 שיהיו קטנים, ומוציאה את "העצם").
למלא את כל העלים ולגלגל צמוד וקטן ולסדר אותם בצורה מעגלית בסיר בצפיפות.
במרכז הסיר לסדר את הפלפלונים.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת בעזרת כף על כל הממולאים.
להניח צלחת מעל,
לכסות את הסיר
ולבשל 40 דקות על אש קטנה.






כמה דברים :

לפעמים קשה להפריד את העלים מהכרוב שהוא טרי. במצב כזה אני מרתיחה את כולו ושומרת חלק במקפיא לפעם אחרת
יש להפשיר לילה קודם למקרר
עלי גפן אני קונה בשוק כמות חולטת ומקפיאה מנות

אפשר להוסיף לתערובת המילוי חופן חמוציות.





תגובות