קובנה עם סחוג

בפוסט הזה לימדתי אתכם לעשות מטבל חריף תוכלו להשתמש בו או בסחוג קנוי






מצרכים לבצק-
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף דבש
1/2 3 כוסות מים
1 כף קצח
1 כף מלח

למילוי- 
5 -4 כפות סחוג ירוק

לאפייה-
20 גרם חמאה
מעט שמן לשימון הבצק ומשטח העבודה






אופן ההכנה

לנפות את הקמח אל קערת המיקסר 
להוסיף שמרים, סוכר ודבש ולערבב מעט
להוסיף את המים בהדרגה וללוש מספר דקות
להוסיף קצח ומלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש

לשמן היטב את הבצק והקערה, לכסות בניילון בצורה רופפת ולהניח להתפחה של שעה
לאחר ההתפחה לשמן משטח עבודה ללוש בו את הבצק ולחלק אותו לשניים
לרדד כל חלק ולמרוח עליו סחוג, לגלגל לרולדה
לחתוך מהרולדה חתיכות עבות (עיגולים)
לשמן היטב סיר של ג'חנון ולהניח את עיגולי הבצק בצפיפות
לכסות במגבת ולהניח שוב להתפחה של חצי שעה
לחמם תנור ל 180 מעלות
להניח מעל הבצק חתיכות קטנות מהחמאה (בין החיבורים)

להכניס לתנור מכוסה לאפייה של 45 דקות 
להוריד את המכסה ולאפות עוד רבע שעה

אפשר ורצוי מיד כשהקובנה יוצאת מהתנור למרוח אותה במעט שמן זית




*נשאר מעט בצק עודף, לי יש סיר ג'חנון קטן אז אפיתי אותו בתבנית נפרדת מכוסה בנייר כסף



תגובות