מצרכים
לבצק-
1/2 3 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1/2 4 כפות שמן זית
1/4 1 כוסות מים
1/2 כפית מלח
למילוי-
1 תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך לפירה
200 גרם גבינת חמד מפוררת (או כל גבינה מלוחה שיש בבית)
100 גרם גבנ"צ מגורדת
1/2 גביע שמנת חמוצה (או גבינה לבנה)
1 ביצה
מלח פלפל
לציפוי-
מים
שומשום
אופן ההכנה
לערבל בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח כ3 דקות
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (כ3 דקות נוספות)
לשמן היטב את הבצק ולהניח להתפחה של שעה
בקערה נפרדת לערבב את חומרי המילוי
לחלק את הבצק לכדורים (אני חילקתי ל17 כדורים תלוי בגודל שתרצו)
לרדד על משטח מקומח כל כדור לעיגול, להניח כף גדושה של המילוי בצד אחד של הבצק
ולסגור בקיפול לחצי עיגול. להדק היטב ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
לחמם תנור ל180 מעלות למרוח את המאפים במים ולפזר שומשום.
לאפות עד שיזוף מלא.
נראה פשוט מצויין ! אם אין לי מיקסר , אפשרי לפי דעתך ללוש ל בצק ביד ולהגיע לתוצאה טובה מספיק למתכון ?
השבמחק