סמבוסק








כיס ממולא כל טוב

אצלנו בבית החברה לא אוהבים סמבוסק במילוי חומוס, החלטתי לנסות מילוי שונה
יצא נפלא!

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ובצל








לבצק-

1/2 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן
1 כוס מים פושרים


למילוי-

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
2 תפוחי אדמה גדולים
מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט, כורכום וכמון
מעט שמן לטיגון הבצל

שמן לטיגון


אופן ההכנה

להניח בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים (את המלח בסוף) ולערבב מעט
להוסיף את השמן והמים, לערבל 5 דקות

לצפות את הבצק בשמן ולהניח בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה התפחה במקום חמים




בינתיים, לטגן את רצועות הבצל עד הזהבה
לבשל במים עם מעט מלח את תפוחי האדמה עד ריכוך
למעוך את תפוחי האדמה להוסיף לבצל ולתבל


לרדד את הבצק לעלה דק (לא דק מדי)
לקרוץ בעזרת כוס עיגולים, במרכז כל עיגול להניח כף מהמילוי לקפל ולהדק היטב את השוליים


לחמם שמן בסיר ולטגן משני הצדדים









תגובות