מצרכים :
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
1 מקל קינמון
2 כפות סילאן
1/2 2 כוסות חיטה
1 שקית ערמונים (100 גרם) אפשר יותר לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
3 כוסות מים (יש להוסיף במהלך הבישול בהתאם לצורך)
אופן ההכנה :
שוטפים ומשרים את החיטה במים רותחים כחצי שעה.
מחממים שמן בסיר רחב שמתאים גם לתנור ומטגנים את הבצלים עד השחמה.
מוסיפים את קוביות הבטטה והשום וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
מסננים את החיטה ומוסיפים אותה לסיר גם את מקל הקינמון והסילאן.
מתבלים, מוסיפים מים מערבבים ומביאים לרתיחה, מסדרים את הערמונים בין הבטטות
מקטינים את האש ומבשלים חצי שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים את התבשיל שעתיים וחצי שלוש עד לריכוך מלא של החיטה.
יש לבדוק אם יש צורך להוסיף מים לתבשיל
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.