מתכון לקיגל כמו במאה שערים

החיים בסטורי במאה שערים ומתכון לקיגל קל הכנה וטעים








לפני שבועיים סיירתי במאה שערים עם עדנה שמכירה כל פינה טעימה בירושלים,
הכי כיף לאכול איתה היא מבינה עניין ולא סופרת קלוריות.

בקרוב עדנה תוציא סיורים מבטיחה לעדכן..



פגישה בכניסה לשכונה, התארגנות עם חצאית מתאימה שעדנה שלפה מהתיק ו..2  גרגרניות יצאו לדרך





ביקרנו בהמון מאפיות שוות ומיוחדות













אכלנו טשולנט וקיגל... אין דברים כאלה!!!!!









בימי חמישי כל השכונה עסוקה בהכנות לשבת
כולם עם שקיות ומצרכים 





















בין לבין בסמטאות המון ריחות של אוכל טוב.. קולות מלימוד תורה בחיידר











השכונה מוזנחת והנשים נראו לי עצובות כל כך .. אך עדיין הצלחתי למצוא המון קסם במקום




























מסיימות כרגיל כל דייט שלנו בקפה רוסטיר בשוק מחנה יהודה, השוק האהוב עלי..






ועכשיו לקיגל חלוםםם וקלי קלולה להכנה




מצרכים:

1 חבילה אטריות דקות 400 גרם

לקרמל - 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן

3 ביצים
1/2 כוס סוכר (נוסף)
כפית קינמון

סיר ג'חנון בקוטר 20 ס"מ מרופד בנייר אפייה או 2 תבניות מאורכות


אופן ההכנה:

להרתיח את האטריות בסיר עם מים 3 דקות (לא יותר)
לסנן ולהחזיר אותן לסיר

בסיר קטן לבשל 1/2 כוס סוכר ושמן לקרמל. לערבב מדי פעם עם כף עץ ולהשגיח כל הזמן ברגע שנהיה צבע חום כהה ויש בועות לכבות את האש לערבב ולצקת בזהירות רבה (זה לוהט) על האטריות שבסיר ולערבב היטב.
להוסיף ביצים טרופות, 1/2 כוס סוכר וקינמון לערבב היטב כך שכל האטריות יהיו מכוסות בקרמל.

לצקת לסיר הג'חנון ולאפות מכוסה שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות
להסיר את המכסה מהסיר ולאפות עוד 10 דקות

לצנן להעביר לצלחת הגשה ולפרוס לפרוסת דקות

אופציות 

להוסיף חצי כוס צימוקים

לוותר על הקינמון ולהוסיף מלח ופלפל שחור






תגובות