בויוס גבינות

מאפה גבינות לשבת מתאים גם  לשבועות טעים לצד סלט ירקות או אבטיח קר.








מצרכים:

לבצק

1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ

למילוי

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת או גבינת טוב טעם
300 גרם קשקבל מגורד (אפשר גם גבינה צהובה)
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
מעט פלפל שחור


להשרייה

 כחצי ליטר שמן (אל דאגה השמן לא נספג בבצק)

לציפוי

ביצה טרופה
מעט שומשום

אופן ההכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק חמש דקות במיקסר (אפשר גם ידני) עד לקבלת בצק אחיד לא יותר.

מכינים תבנית או קערה שטוחה שתכיל את כדורי הבצק, קורצים מהבצק כדורים קטנים (בערך 20) מניחים אותם בכלי ויוצקים מעליהם את השמן כך שכל הכדורים יהיו מכוסים.

מכסים את הכדורים ומאחסנים לילה במקרר.

למחרת,
מערבבים את תערובת המילוי בקערה
לוקחים כל פעם כדור אחד מהשמן ופותחים אותו על משטח עבודה לעלה דק כמעט שקוף, לא נורא אם הבצק נקרע קצת זה בסדר.






מסדרים על הבצק שורה מהמילוי  לאורך קצה העלה מגלגלים את הבצק מעל המילוי, יוצרים גליל וממנו שבלול

מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה







מורחים מעל ביצה ושומשום.




אופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

תגובות