פיתות ביתיות

טעימות ממש, מתאימות לכל ארוחה לצד טחינה או חמאה 
לפיקניק ביום העצמאות או בל"ג בעומר

בצק קל ונעים לעבודה... 









מצרכים (לכ-16 פיתות):

1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 3 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית


לציפוי- 
מעט שמן זית שומשום או זעתר


אופן ההכנה:


במיקסר ללוש את כל המצרכים מלבד המלח 3, דקות להוסיף את המלח וללוש עוד 3 דקות.

לשמן מעט קערה ולהניח את הבצק להתפחה. להניח מעל הבצק ניילון אך לא להדק.

להתפיח שעה וחצי.

לקחת מהבצק כל פעם כדור קטן ולשטח אותו בעזרת המערוך לעלה דק



להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בכל תבנית נכנסות 4 פיתות)
למרוח מעט שמן זית על כל פיתה ולפזר שומשום או זעתר

לאפות בתנור שחומם מראש על 180 כ 20 דקות.










נהדרות גם בהקפאה 











תגובות