מרק ערמונים

מרק ערמונים משמח המונים

סמיך.. משביע, בטעם אגוזי טעים!


ערמונים שצילמתי ברומא









מצרכים:

6 כוסות ציר מרק או מים רותחים  (*הסבר להכנת ציר מרק בהמשך)
כף וחצי שמן 
10 גר' חמאה
400 גרם ערמונים קלופים 
2 תפוחי אדמה 
1 בצל גדול 
1 שן שום
חצי כוס שמנת לבישול 10%
מלח ופלפל


לציר מרק-

3 גזרים קלופים חתוכים גס
1 בצל 
4 גבעולים ועלים של סלרי
1 עלה דפנה
מעט פטרוזיליה



להכנת הציר-




















להניח בסיר את כל הירקות חתוכים גס להוסיף 2 ליטר מים ולהביא לרתיחה
להקטין את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. לתבל במלח ופלפל. 

לסנן את את הירקות מהמרק.

להכנת המרק- 
לחמם בסיר את השמן והחמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה. להוסיף את קוביות תפו"א והשום ולטגן עוד דקה.
להוסיף 6 כוסות מציר המרק ולבשל רבע שעה. 
להוסיף את הערמונים ולבשל על אש קטנה 20 דקות.

לטחון את המרק במוט בלנדר. להוסיף מלח פלפל ואת השמנת ולערבב


להגשה-  לזלף מעל מעט שמנת או לפזר מעט צ'ילי גרוס. 





תגובות