מרק ערמונים משמח המונים
סמיך.. משביע, בטעם אגוזי טעים!
מצרכים:
6 כוסות ציר מרק או מים רותחים (*הסבר להכנת ציר מרק בהמשך)
כף וחצי שמן
10 גר' חמאה
400 גרם ערמונים קלופים
2 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 שן שום
חצי כוס שמנת לבישול 10%
מלח ופלפל
לציר מרק-
3 גזרים קלופים חתוכים גס
1 בצל
4 גבעולים ועלים של סלרי
1 עלה דפנה
מעט פטרוזיליה
להכנת הציר-
להניח בסיר את כל הירקות חתוכים גס להוסיף 2 ליטר מים ולהביא לרתיחה
להקטין את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. לתבל במלח ופלפל.
לסנן את את הירקות מהמרק.
להכנת המרק-
לחמם בסיר את השמן והחמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה. להוסיף את קוביות תפו"א והשום ולטגן עוד דקה.
להוסיף 6 כוסות מציר המרק ולבשל רבע שעה.
להוסיף את הערמונים ולבשל על אש קטנה 20 דקות.
לטחון את המרק במוט בלנדר. להוסיף מלח פלפל ואת השמנת ולערבב
להגשה- לזלף מעל מעט שמנת או לפזר מעט צ'ילי גרוס.
סמיך.. משביע, בטעם אגוזי טעים!
ערמונים שצילמתי ברומא |
מצרכים:
6 כוסות ציר מרק או מים רותחים (*הסבר להכנת ציר מרק בהמשך)
כף וחצי שמן
10 גר' חמאה
400 גרם ערמונים קלופים
2 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 שן שום
חצי כוס שמנת לבישול 10%
מלח ופלפל
לציר מרק-
3 גזרים קלופים חתוכים גס
1 בצל
4 גבעולים ועלים של סלרי
1 עלה דפנה
מעט פטרוזיליה
להכנת הציר-
להניח בסיר את כל הירקות חתוכים גס להוסיף 2 ליטר מים ולהביא לרתיחה
להקטין את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. לתבל במלח ופלפל.
לסנן את את הירקות מהמרק.
להכנת המרק-
לחמם בסיר את השמן והחמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד השחמה. להוסיף את קוביות תפו"א והשום ולטגן עוד דקה.
להוסיף 6 כוסות מציר המרק ולבשל רבע שעה.
להוסיף את הערמונים ולבשל על אש קטנה 20 דקות.
לטחון את המרק במוט בלנדר. להוסיף מלח פלפל ואת השמנת ולערבב
להגשה- לזלף מעל מעט שמנת או לפזר מעט צ'ילי גרוס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.