טעים וקראנצ'י, מתאים לשבועות או לארוחת ערב על המרפסת לצד אבטיח קר
מצרכים:
חבילת בצק פילו מופשרת במקרר
300 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 ביצה
מלח ופלפל
תרסיס שמן (או חמאה מומסת)
לציפוי-
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גבינות, ביצה, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומרססים מעט תרסיס שמן על כל העלה (או מורחים חמאה מומסת).
מניחים מעל עלה פילו נוסף ושוב משמנים הבצק.
מצרכים:
חבילת בצק פילו מופשרת במקרר
300 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 ביצה
מלח ופלפל
תרסיס שמן (או חמאה מומסת)
לציפוי-
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גבינות, ביצה, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומרססים מעט תרסיס שמן על כל העלה (או מורחים חמאה מומסת).
מניחים מעל עלה פילו נוסף ושוב משמנים הבצק.
מסדרים לאורך העלים המשומנים פס ארוך מהמילוי ומגלגלים.
חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הבצק.
מניחים נייר אפייה על תבנית מלבנית בינונית או עגולה ומסדרים את כל גלילי הבצק שהכנו בצורה ספירלית ליצירת שבלול.
משמנים מעט את הבצק, מורחים ביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב שזוף
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.