מרק אפונה קל להכנה.. מחמם, מנחם ומשביע.
מצרכים
2 כוסות אפונה יבשה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך
4 גזרים חתוכים
בוקה של סלרי ופטרוזיליה
3 כפות אבקת מרק (אני השתמשתי במרק קטניות מסדרת המרקים החדשה של אסם)
3 כפות גריסים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מים רותחים בערך 6 כוסות (תלוי ברמת הסמיכות שתרצו)
אופן ההכנה
להשרות את האפונה במים כשעה - שעתיים לשטוף ולסנן.
לחמם את השמן בסיר להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את השום ולערבב
להוסיף לסיר אפונה, גריסים, גזר וסלרי.
לכסות את הכל במים רותחים ולהביא לרתיחה
להקטין את האש ולבשל חצי שעה.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. להוסיף את הסלרי והפטרוזיליה ולבשל עוד כ 40 דקות - שעה (עד שהאפונה רכה).
וזהו .. יש לכם מרק טעים ומחמם תהנו.
מצרכים
2 כוסות אפונה יבשה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך
4 גזרים חתוכים
בוקה של סלרי ופטרוזיליה
3 כפות אבקת מרק (אני השתמשתי במרק קטניות מסדרת המרקים החדשה של אסם)
3 כפות גריסים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מים רותחים בערך 6 כוסות (תלוי ברמת הסמיכות שתרצו)
אופן ההכנה
להשרות את האפונה במים כשעה - שעתיים לשטוף ולסנן.
לחמם את השמן בסיר להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את השום ולערבב
להוסיף לסיר אפונה, גריסים, גזר וסלרי.
לכסות את הכל במים רותחים ולהביא לרתיחה
להקטין את האש ולבשל חצי שעה.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. להוסיף את הסלרי והפטרוזיליה ולבשל עוד כ 40 דקות - שעה (עד שהאפונה רכה).
וזהו .. יש לכם מרק טעים ומחמם תהנו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.