רולדת שמרים.. חמה.. טעימה.. כזו שמתאימה לימים של סוף החגים.. הימים שאוטו-טו.. יגמרו לנו כל התירוצים
ימים של חגים שדביק בחוץ ודביק בפנים..
שהמשפחתיות דביקה והביחד ארוך ודביק...
שלא מתחשק להעמיק בשיחות.. ולא מחפשים מי יצדיק את האחר.. (כי אף אחד לא צודק..)
שרוצים כבר חופש מכולם..
ימים כאלה שתכף נתחיל לקטר.. שמזמן לא היה לנו חופש..
אז מהר לפני שיגמר.. ואם כבר דביק בהרגשה .. נלך על עוגה עם נחמה.. בצק שמרים דביק וטעים מלא בנוטלה.. ביס לגן עדן.. (מקווה ששם לא דביק )
קדימה.. מתחילים:
מצרכים: ל 4 עוגות
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
11/4 כוסות חלב חם
2 ביצים
2 כפות שמן
למילוי- צנצנת נוטלה. או כל ממרח אחר אהוב.
לפירורים מעל לא חובה אבל יאמי!!
10 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
כף קמח
אופן ההכנה
מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק את החלב מוסיפים בהדרגה. מערבלים עוד 4 דקות במהירות נמוכה עד שנוצר בצק דביק. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 4 דקות. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. לשמן קערה ולהניח בה את הבצק לשמן גם אותו ולהניח מכוסה להתפחה של שעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים ממרח נוטלה בנדיבות ומגלגלים, מניחים בתבנית מאורכת אני חציתי את הרולדה ל 2 באמצע וקלעתי את שני החלקים. מערבבים את כל חומרי הפירורים, מפזרים מעל (במידה והכנתם).
וממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק.
מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה
אופים בתנור שחומם מראש על 180 חצי שעה.
ימים של חגים שדביק בחוץ ודביק בפנים..
שהמשפחתיות דביקה והביחד ארוך ודביק...
שלא מתחשק להעמיק בשיחות.. ולא מחפשים מי יצדיק את האחר.. (כי אף אחד לא צודק..)
שרוצים כבר חופש מכולם..
ימים כאלה שתכף נתחיל לקטר.. שמזמן לא היה לנו חופש..
אז מהר לפני שיגמר.. ואם כבר דביק בהרגשה .. נלך על עוגה עם נחמה.. בצק שמרים דביק וטעים מלא בנוטלה.. ביס לגן עדן.. (מקווה ששם לא דביק )
קדימה.. מתחילים:
מצרכים: ל 4 עוגות
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
11/4 כוסות חלב חם
2 ביצים
2 כפות שמן
למילוי- צנצנת נוטלה. או כל ממרח אחר אהוב.
לפירורים מעל לא חובה אבל יאמי!!
10 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
כף קמח
אופן ההכנה
מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק את החלב מוסיפים בהדרגה. מערבלים עוד 4 דקות במהירות נמוכה עד שנוצר בצק דביק. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 4 דקות. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. לשמן קערה ולהניח בה את הבצק לשמן גם אותו ולהניח מכוסה להתפחה של שעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים ממרח נוטלה בנדיבות ומגלגלים, מניחים בתבנית מאורכת אני חציתי את הרולדה ל 2 באמצע וקלעתי את שני החלקים. מערבבים את כל חומרי הפירורים, מפזרים מעל (במידה והכנתם).
וממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק.
מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה
אופים בתנור שחומם מראש על 180 חצי שעה.
לוקלוקוו |
רציתי לדעת שהבנתי נכון כמה כוסות חלב רשום במתכון?
השבמחקכוס ורבע חלב. מצטערת פספסתי את ההודעה שלך... בהצלחה!
מחק