לחם אגוזים בקלות..
לפעמים הכי מתאים צלוחית שמן זית משובח.. ולחם ביתי ליד... מנחם וטעים
מתכון קל ממש!
מצרכים
1/2 3 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים
חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס (אני הוספתי קצת פיסטוקים)
אופן ההכנה
לשים במיקסר את כל המרכיבים מלבד המים והאגוזים כ - 2 דקות.
מוסיפים מים בהדרגה ולשים עוד 5 דקות
מוסיפים את האגוזים ולשים עוד דקה
מורחים את הבצק במעט שמן זית ומתפיחים כשעה - עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה, לשים את הבצק מעט יוצרים כיכר עגולה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים במרכז הכיכר חתך בצורת פלוס מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מפזרים מעט קמח מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- חצי שעה עד אשר הלחם מזהיב.
זהירות לא תצליחו להפסיק לישר...
בהצלחה ובתאבון!
בואו לבקר אותי גם בעמוד האינסטגרם שלי MICHAL678
לפעמים הכי מתאים צלוחית שמן זית משובח.. ולחם ביתי ליד... מנחם וטעים
מתכון קל ממש!
מצרכים
1/2 3 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים
חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס (אני הוספתי קצת פיסטוקים)
אופן ההכנה
לשים במיקסר את כל המרכיבים מלבד המים והאגוזים כ - 2 דקות.
מוסיפים מים בהדרגה ולשים עוד 5 דקות
מוסיפים את האגוזים ולשים עוד דקה
מורחים את הבצק במעט שמן זית ומתפיחים כשעה - עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה, לשים את הבצק מעט יוצרים כיכר עגולה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים במרכז הכיכר חתך בצורת פלוס מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מפזרים מעט קמח מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- חצי שעה עד אשר הלחם מזהיב.
זהירות לא תצליחו להפסיק לישר...
בהצלחה ובתאבון!
בואו לבקר אותי גם בעמוד האינסטגרם שלי MICHAL678
מיכלי אליפות!פשוט וקל חייבת לנסות!
השבמחק