עוגת שמרים ושוקולד אפויה בסיר של ג'חנון... כ"כ טעימה שכל מילה מיותרת..
מצרכים:
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס חלב פושר
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרדת לימון שלם
1/4 כפית מלח
3 כוסות קמח (במידה והבצק דביק מאוד הוסיפו 2-3 כפות)
100 גרם חמאה רכה
כוס וחצי שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בקערית ממיסים את השמרים בחלב הפושר, מוסיפים כפית סוכר ומניחים בצד ל- 10 דקות
מערבלים את החלמונים עם גרידת הלימון, תמצית הוניל, מלח וסוכר ומוסיפים את השמרים.
מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והחמאה הרכה
וממשיכים לערבל עוד כ - 10 דקות עד שהבצק חלק ונעים.
משמנים את הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעה.
לאחר שעה לשים מעט את הבצק, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומחדירים אותו לבצק.
משמנים בנדיבות סיר ג'חנון בחמאה רכה
מכניסים את הבצק, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 30 עד 40 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע חום ואפויה היטב (הכי טוב לבדוק עם שיפוד עץ).
לאחר הקירור העבירו את העוגה לצלחת הגשה ופזרו אבקת סוכר...
מרגע זה אני לא אחראית....
שומעת אתכן שואלות מה לעשות עם החלמונים שנותרו, אני הכנתי נשיקות מרנג ;)
בתאבון!
מצרכים:
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס חלב פושר
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרדת לימון שלם
1/4 כפית מלח
3 כוסות קמח (במידה והבצק דביק מאוד הוסיפו 2-3 כפות)
100 גרם חמאה רכה
כוס וחצי שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בקערית ממיסים את השמרים בחלב הפושר, מוסיפים כפית סוכר ומניחים בצד ל- 10 דקות
מערבלים את החלמונים עם גרידת הלימון, תמצית הוניל, מלח וסוכר ומוסיפים את השמרים.
מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והחמאה הרכה
וממשיכים לערבל עוד כ - 10 דקות עד שהבצק חלק ונעים.
משמנים את הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעה.
לאחר שעה לשים מעט את הבצק, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומחדירים אותו לבצק.
משמנים בנדיבות סיר ג'חנון בחמאה רכה
מכניסים את הבצק, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 30 עד 40 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע חום ואפויה היטב (הכי טוב לבדוק עם שיפוד עץ).
לאחר הקירור העבירו את העוגה לצלחת הגשה ופזרו אבקת סוכר...
מרגע זה אני לא אחראית....
שומעת אתכן שואלות מה לעשות עם החלמונים שנותרו, אני הכנתי נשיקות מרנג ;)
בתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.