בחורף האחרון טיילנו בשוויץ בבוקר חורפי במיוחד לקחנו שייט מהאגם לעיירת נמל מקסימה ורומנטית בשם ראפרסוויל (Rapperswill) כשהגענו מצאנו המון דוכני רחוב לכבוד חג המולד מוזיקה יין חם ואווירה אירופאית טיפוסית לפני חג המולד.
טיילנו בסמטאות המקסימות של העיירה, ובקרנו בטירה יפה מימי הביניים.
מזג האוויר היה קר וחורפי במיוחד.. מה שהביא אותנו להיכנס מידי פעם להתחמם באחד מבתי הקפה המפוזרים בכל פינה בעיירה וכולם ממש מזמינים ומעוצבים מקסים!
באחת מהפסקות הקפה מלצרית חביבה המליצה לנו על קינוח הבית דונאטס תפוחי עץ וגלידת וניל, היה כל כך טעים ומוצלח.. שהייתי חייבת לשחזר לכם את הטעמים והמתכון שתהנו גם, ועכשיו במיוחד שהוא מתאים כקינוח לראש השנה.
מתחילים..
מצרכים (כ - 24 טבעות)
4 תפוחי עץ גרנד סמית
שמן לטיגון
לבלילה - 1 כוס קמח
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1 ביצה
לציפוי - 2 כוסות פירורי פנקו
2 כפות סוכר
1/2 קינמון
לערבב היטב בקערה את כל חומרי הבלילה עד שלא יהיו גושים, להניח בצד למנוחה.
לקלוף ולחתוך את התפוחים, השתמשו בקורצן עוגיות כדי להוציא את הליבה, אני השתמשתי בצנטר לזילוף.
בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי הציפוי
מחממים שמן במחבת, טובלים כל טבעת תפוח בבלילה ומיד בפירורי הציפוי להניח בזהירות בשמן החם כ- 4 טבעות בכל פעם.
לטגן עד הזהבה ולהפוך.
להניח על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש חם.
במידה ולא מגישים מיד לחמם לפני ההגשה ולפזר אבקת סוכר
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.