יום חמישי, 20 באוקטובר 2016

עוגת תפוזים




































עוגת תפוזים

זה בית
זה חורף
זה ריח של גשם
זה תה עם הרבה נענע

זה אמא














לכו אחר ההוראות וגם לכם תהיה כזו עוגת תפוזים מתנשאת לגובהה


סיר פלא או תבנית עגולה 26


מצרכים:

4 ביצים 
1/2 1 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגורדת מתפוז שלם
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כוסות קמח תופח


אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).

בקערה נפרדת להקציף את יתרת הסוכר עם החלמונים, סוכר וניל, שמן, מיץ וגרידת התפוז.

להוסיף לקערת החלמונים את הקמח.

בתנועות קיפול בעדינות ובהדרגה יש לאחד את תערובת החלמונים עם החלבונים.

להעביר לסיר פלא משומן היטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות.

לאפות עד שקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה.

לצנן את העוגה בסבלנות....

להפוך לצלחת הגשה לפזר מעל אבקת סוכר..

ולהכין תה עם הרבה נענע.. 

תהנו♥




3 תגובות:

  1. תודה על המתכון !!
    אני חולה על עוגת תפוזים .
    מועדים לשמחה.
    מהמטבח של לינדוש באהבה.

    השבמחק
  2. הי,אפשר גם בתבנית אחרת?תודה��

    השבמחק

.