יום ראשון, 27 ביולי 2014

לחם פרג מקמח מלא






רכיבים :
1 ק"ג קמח שמרים מחיטה מלאה
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
3/4 כוס פרג טחון
גרידת לימון
גרעינים/שקדים/זרעי פשתן לפיזור מעל 





אופן ההכנה:

לערבל בקערת המיקסר את הקמח,השמן, המים, והמלח כ - 4 דקות
להוסיף את הפרג וגרידת הלימון ולערבל עוד כ - 4 דקות עד לקבלת בצק חלק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כ רבע שעה.

מחלקים את הבצק  ל 3 חלקים ומעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה.
מניחים בתבנית משומנת היטב.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות 

מברישים את הכיכרות במעט מים ומפזרים מעל את הגרעינים.

מורידים את החום בתנור ל 180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפיה של כ- 45 דקות עד שהלחם מקבל קרום זהוב. 





















קצת חמאה ... בעצם הרבה.. יאמי כמה אתם מסודרים!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.