לחם יוגורט טורקי




מצרכים

1/3 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כוס חלב פושר
1 ביצה
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן זית
2 כפות יוגורט 3%
1 כפית מלח

לציפוי- 
1 ביצה 
1 כף חלב



אופן ההכנה
לערבב סוכר, שמרים וחלב ולהניח בצד.

בינתיים, 
לערבב קמח, יוגורט,שמן ומלח לבצק פירורי
להוסיף את הביצה ואת תערובת השמרים -ללוש הכל כ-5 דקות.

לשמן היטב קערה ואת הבצק ולהניח להתפחה של שעה.

לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל-10 כדורים.
כל כדור לשטח בעזרת מערוך לעיגול. ליצור בעזרת האצבעות גומות מסביב לכל עיגול

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח עוד 20 דקות.

לטרוף את הביצה והחלב ולמרוח על כל לחם. 
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום שזוף.





תגובות