עוגת גבינה פירורים

נוסטלגית, רכה טעימה קלה להכנה



מצרכים

לבצק לתחתית ולפירורים-
1/2 3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר


למלית-
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 שמנת חמוצה 15%
1 אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
3/4 כוס סוכר 

לפיזור מעל - מעט אבקת סוכר

תבנית משומנת בגודל - 34/24





אופן ההכנה

במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת פירורית,
מוסיפים את הביצים ומעבדים מעט עד לקבלת בצק.

משטחים בעזרת הידיים 2/3 מכמות הבצק בתבנית.
את שאר הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר (ל-20 דקות)

אופים מעט את התחתית בתנור שחומם מראש על 170, רק עד לקבלת צבע זהוב.

מכינים את המלית-
טורפים את כל המצרכים, משטחים על התחתית החמה.

מוציאים את הבצק שהשארנו בפריזר ומגרדים אותו בעזרת מגרדת גסה מעל המלית

מחזירים לתנור לעוד חצי שעה עד 40 דקות (תלוי בתנור שלכם)
עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה ואפויה היטב
מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר

 מכניסים למקרר לפחות ל 4 שעות לפני ההגשה.






תגובות