פוקצ'ה עם תפוחי אדמה ורוזמרין






מצרכים

תבנית 40/30 מרופדת בנייר אפייה

1/2 3 כוסות קמח
1/2 1 כוסות מים
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/3 כוס שמן זית





לשכבה העליונה
2 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים דקים דקים
מעט רוזמרין
מלח גס (לפי טעמכם)
1/4 כוס שמן זית (קצת פחות)

אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר
להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבול
להזליף בהדרגה את השמן
להוסיף מלח

ללוש סה"כ 5 דקות

לקמח את הבצק ולהניח להתפחה של כשעה




להניח בקערה שמן זית, לשמן את הידיים ולשטח את הבצק על נייר אפייה בגודל כל התבנית
ליצור בבצק גומות בעזרת האצבעות.
לסדר מעל את תפוחי האדמה בצורת רעפים, למרוח אותם בנדיבות בשמן זית
ולפזר מלח גס ורוזמרין טרי

לכסות במגבת ולהתפיח עוד חצי שעה


לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהבצק זהוב ואפוי





תגובות