מרק גריסים







מצרכים :

1/2 1  כוסות גריסי פנינה (שטופים היטב ומושרים חצי שעה)

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים

1 תפו"א גדול חתוך לקוביות

גבעול פלוס עלי סלרי

3 כפות שמן זית

10 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

כף אבקת מרק (לא חובה)

 ליטר וחצי מים

אופן ההכנה:

לחמם בסיר את השמן והחמאה להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה להוסיף גזר ותפו"א ולהמשיך לטגן עוד קצת.

לסנן את הגריסים ולהוסיף לסיר, להוסיף מלח ופלפל את הסלרי והמים

להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל חצי שעה.

להוסיף את אבקת המרק (למי שרוצה) ולבשל עוד 15 דקות
לתקן תיבול במידה וצריך

סה"כ בישול 45 דקות
במידה והגריסים ספגו הרבה נוזלים הוסיפו עוד כוס מים רותחים





תגובות

  1. במקום חמאה שמתי שמן ובמקום אבקת מרק כמון ועלי דפנה יצא מעולה תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף תודה! מצטערת רק עכשיו ראית את התגובה

      מחק

הוסף רשומת תגובה

.