זלביה

בצק מטוגן שאפשר לאכול מתוק או מלוח

יש הרבה גרסאות, הנה שלי-
















מצרכים לכ - 15 יחידות:

3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כף מלח
1/2 1 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן לטיגון

להגשה - אבקת סוכר, דבש, ריבה



אופן ההכנה 

ללוש היטב במיקסר או בלישה ידנית את כל המרכיבים חוץ מהמלח מס' דקות עד לקבלת בצק רך ונעים להוסיף את המלח וללוש שוב.

להרטיב מעט בעזרת הידיים  את הבצק, לכסות בשקית רופפת ולהניח לשעה התפחה

לאחר ההתפחה ללוש מעט את הבצק ולהניח לכמה דקות מנוחה נוספת

לחמם את השמן במחבת, להניח קערית עם מים ליד הכיריים
להרטיב מעט את הידיים לקחת כדור קטן מהבצק למתוח אותו ולהניח בזהירות בשמן
כשמתקבל צבע זהוב יפה להפוך












כשמוכן להניח על נייר אפייה ולחזור על הפעולה עם שאר הבצק (לא לשכוח להרטיב כל פעם מעט את הידיים)







להגשה
אפשר לפזר אבקת סוכר, דבש, ריבה, חמאה וכו'

בהצלחה!



תגובות