פשטידת סבתות מהילדות
מצרכים :
לבצק
1/4 5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
200 גרם מחמאה
כפית מלח
כוס מים
למילוי:
200 גרם גבנ"צ מגורדת (אפשר גם קשקבל)
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים
1 ביצה
מלח
פלפל שחור בנדיבות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה :
ללוש את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה.
לחלק את התערובת ל 2 חלקים שווים
לערבב היטב את כל חומרי המילוי
לרדד חלק אחד של הבצק ומעבירים אותו בעזרת המערוך לתבנית משומנת בקוטר בערך של 32/28
לפזר ולשטח מעל את כל חומרי המילוי.
לרדד את החלק השני של הבצק ושוב בעזרת המערוך מניחים את הבצק על גבי שכבת המילוי.
לחתוך בזהירות את הפשטידה לריבועים בגודל שתבחרו.
מצפים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. עד שהפשטידה שזופה ויפה.
תוכלו להוסיף ולהעשיר את המילוי בכל גבינה טובה שיש לכם בבית בולגרית, פרמזן, קשקבל וכו'...
מצרכים :
לבצק
1/4 5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
200 גרם מחמאה
כפית מלח
כוס מים
למילוי:
200 גרם גבנ"צ מגורדת (אפשר גם קשקבל)
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים
1 ביצה
מלח
פלפל שחור בנדיבות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה :
ללוש את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה.
לחלק את התערובת ל 2 חלקים שווים
לערבב היטב את כל חומרי המילוי
לרדד חלק אחד של הבצק ומעבירים אותו בעזרת המערוך לתבנית משומנת בקוטר בערך של 32/28
לפזר ולשטח מעל את כל חומרי המילוי.
לרדד את החלק השני של הבצק ושוב בעזרת המערוך מניחים את הבצק על גבי שכבת המילוי.
לחתוך בזהירות את הפשטידה לריבועים בגודל שתבחרו.
מצפים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. עד שהפשטידה שזופה ויפה.
תוכלו להוסיף ולהעשיר את המילוי בכל גבינה טובה שיש לכם בבית בולגרית, פרמזן, קשקבל וכו'...
אני כל כך מכינה את זה! אלופה!!!
השבמחקמיכלייייייייי מתענגת מכל המתכונים שלך ושומרת אותם, הכל נראה מושלם ובטוחה שגם טעים❤️❤️
השבמחקשווווווווווווווווווה. אכין בקרוב.
השבמחקQUIERO SABER SI SON 200 GRAMOS DE MANTEQUILLA
השבמחקהאם החמאה צריכה להיות קרה או טמפרטורת החדר או נמסה?
השבמחקזה חשוב כי זה יכול להשפיע על איכות הבצק.
תודה
לאה