טוב.. אתם יודעים כבר שכל מה שקשור לבצקים הוא חולשה גדולה שלי..
מתכון מופחת שומן - כתר השבת שלכם
אפשר ככה סתם לבצוע ולטבול ברוטב וגם לפרוס דק לכריך טעים
מצרכים:
5 כוסות קמח ללחם/חלות
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפיות מלח
כף קצח
50 גרם חמאה מומסת למריחה
סיר ג'חנון בקוטר 22
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים
מוסיפים שמן, מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה
לשים כ 3 דקות מוסיפים מלח וקצח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות
הבצק צריך להתקבל רך וגמיש
להניח בצורה רופפת שקית מעל הבצק ולהניח לתפיחה במקום חמים לשעה לפחות
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לחמישה חלקים
להמיס את החמאה
לרדד כל חלק לעלה דק ולמרוח אותו בנדיבות בחמאה המומסת
לגלגל לרולדה ואז לשבלול, לחזור על הפעולה עם כל חלקי הבצק.
לשמן בנדיבות את סיר הג'חנון בחמאה.
לסדר בצפיפות את השבלולים בסיר (אחד באמצע וארבעה מסביב)
לפזר מעט קצח מעל
לכסות את הסיר במכסה שלו ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבצק מקבל צבע חום (לבדוק), בערך 50 דקות.
5 דקות לפני שמוציאים מהתנור מסירים את המכסה מברישים את הקובנה במעט מים וממשיכים לאפות לא מכוסה.
זהו!
כתר השבת שלכם מוכן
לצד סלט עגבניות, דג חריף.. ומה לא..
הפיג'מה הקובנה ואני בשבת בבוקר
מתכון מופחת שומן - כתר השבת שלכם
אפשר ככה סתם לבצוע ולטבול ברוטב וגם לפרוס דק לכריך טעים
מצרכים:
5 כוסות קמח ללחם/חלות
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפיות מלח
כף קצח
50 גרם חמאה מומסת למריחה
סיר ג'חנון בקוטר 22
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים
מוסיפים שמן, מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה
לשים כ 3 דקות מוסיפים מלח וקצח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות
הבצק צריך להתקבל רך וגמיש
להניח בצורה רופפת שקית מעל הבצק ולהניח לתפיחה במקום חמים לשעה לפחות
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לחמישה חלקים
להמיס את החמאה
לרדד כל חלק לעלה דק ולמרוח אותו בנדיבות בחמאה המומסת
לגלגל לרולדה ואז לשבלול, לחזור על הפעולה עם כל חלקי הבצק.
לשמן בנדיבות את סיר הג'חנון בחמאה.
לסדר בצפיפות את השבלולים בסיר (אחד באמצע וארבעה מסביב)
לפזר מעט קצח מעל
לכסות את הסיר במכסה שלו ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבצק מקבל צבע חום (לבדוק), בערך 50 דקות.
5 דקות לפני שמוציאים מהתנור מסירים את המכסה מברישים את הקובנה במעט מים וממשיכים לאפות לא מכוסה.
זהו!
כתר השבת שלכם מוכן
לצד סלט עגבניות, דג חריף.. ומה לא..
הפיג'מה הקובנה ואני בשבת בבוקר
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.