בצק שכל כך קל ונוח לעבוד איתו שאתם ממש תודו לי..
זה הולך להיות מתכון הבית שלכם ללחמניות, לכריכים או לארוחת שבת לצד הדגים.
עם ריבה וחמאה
עם טחינה
או שקשוקה חריפה
מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה.. קלי קלות
מנפים לתוך קערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים ידנית.
מוסיפים את יתרת החומרים ולשים בעזרת המיקסר כ - 8 דקות.
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומשהים להתפחה של שעה.
יוצרים לחמניות קטנות בכל צורה שתירצו.. מניחים על נייר אפייה, מורחים מעל ביצה ומפזרים מעט שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להשחמה
לגירסת הפרווה החליפו את החלב בכוס מים
הבצק כל כך נעים וקל לעבוד אותו
יש ימים שלחמניה היא חברה!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
.