עוגת רוגלך עם נוטלה




מצרכים

לבצק
1/2 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות שמן
1 כוס חלב פושר
100 גרם חמאה רכה
1/4 כפית מלח

למילוי - נוטלה או כל ממרח מתוק אחר שתבחרו

למריחה לפני האפייה - ביצה טרופה

לציפוי לאחר האפייה -
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר










אופן ההכנה
מערבלים מעט את כל החומרים היבשים מלבד המלח
להוסיף את השמן והביצים לערבל, ותוך כדי להוסיף את החלב בהדרגה
להוסיף את קוביות החמאה ואת המלח
ללוש 7 דקות
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר

לקמח קערה ואת הבצק,לכסות במגבת ולהתפיח שעה






על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-3 חלקים כל חלק מרדדים לעלה דק ויוצרים עיגול
(אפשר להעזר בצלחת)
בערת גלגלת או סכין חותכים את העיגול למשולשים
מורחים על כל משולש נוטלה ומגלגלים





משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ 
*אני אפיתי בסיר ג'חנון בקוטר 20 ויצא מעולה
מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים גם אותו
מרפדים את התבנית ברוגלך בצפיפות. 2 שכבות

מורחים בעדינות ביצה טרופה מעל, מכסים ומתפיחים חצי שעה

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד לקבלת צבע שזוף יפה

בינתיים מרתיחים את המים והסוכר, מקטינים את האש ומסמיכים מעט תוך כדי ערבוב

כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד משקים אותה בסירופ (מורחים בעזרת מברשת סיליקון)

מצננים לגמרי ומחלצים מהתבנית לצלחת הגשה





תגובות

  1. נראה אחלה. מקווה שגם אצלי התוצאה תהיה כזו מרשימה וטעימה !

    השבמחק
  2. כמה זמן אפייה בערך? תודה

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

.