יום רביעי, 8 בפברואר 2017

אורז עם פירות יבשים

אורז חגיגי וטעים! לט"ו בשבט ובכלל








מצרכים:

5 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
10 משמשים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
כוס חמוציות
1 כף סוכר
1/2 1 כוסות אורז בסמטי
מלח, פלפל
1/4 כפית קינמון
3 כוסות מים רותחים


להגשה:

צנוברים, פיסטוקים, שקדים מולבנים (50 גרם בערך מכל אחד - קלויים על מחבת)






אופן ההכנה:








לחמם את השמן ולטגן את הבצל להוסיף את הגזר, המשמשים, והחמוציות ולפזר מעליהם את הסוכר.
להקטין את האש ולבשל כ - 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהגזר מתרכך.

להוסיף את האורז לתבל במלח, פלפל וקינמון. 
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים 20 דקות.

לאחר הבישול משהים 20 דקות נוספות בלי לפתוח את הסיר.

מערבבים בעזרת מזלג

מעבירים לצלחת הגשה מפזרים מעל את הצנוברים השקדים והפיסטוקים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.