יום שבת, 4 בפברואר 2017

סוטלאץ' - אורז עם חלב






ארוז קון לצ'ה מתכון של סבתא זהבה (אמא שלי) מתכון טעים מלא בזכרונות וטעמי ילדות.
מכינים אותו בחג השבועות.. בשבתות בבוקר.. או בימים שנתקפים געגוע..



פודינג אורז מתוק שאפשר לאכול חם או קר 




מצרכים ל - 6-8 מנות

2 כוסות אורז שטוף

3 כוסות מים
5 כוסות חלב
4 כפות סוכר

להגשה: קינמון














אופן ההכנה

בסיר ללא מכסה לבשל את האורז והמים,
לערבב מדי פעם כדי שהאורז לא ידבק.
להביא לרתיחה, להקטין את האש ולהמשיך לבשל עד ספיגה של המים. 

להוסיף את החלב ולהביא שוב לרתיחה.

להוסיף את הסוכר לערבב היטב, ולהמשיך לבשל עד שהחלב נספג באורז ומתקבלת תערובת סמיכה ורטובה... מעין פודינג

להעביר לקעריות הגשה, לפזר מעל קינמון ולהגיש.

אפשר לאכול חם או קר - טעים בכל דרך...







מי אכל מהדייסה שלי ??



2 comments:

  1. מיכל, גדלתי בקיבוץ של פולנים וכל יום שישי היה אורז מתוק. היינו תמיד נושא ללעג על ידי אחרים בגלל האורז הזה, אבל עלי הוא היה מאוד אהוב, וזו חתכ'ת נוסטלגיה בשבילי.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה מרגש! גם אצלי הזכרון של משהו עוטף💖

      מחק

.