יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

ברלין חלק 2 - עוגת לימון






עוגת לימון חלום!!






בסיור שעשינו בברלין מהפוסט הקודם המדריך הכיר לנו בית קפה מקסים שנקרא רומיאו & רומיאו  (כן,כן)

בית הקפה מקסים, מעוצב משגע והקפה והעוגות הכי הכי!

עמדנו בתור לקחת קפה טו גו ולהמשיך בסיור ואז ראיתי על המדף עוגה לבנה חלומית, הצעתי לבנות שנקח פרוסה ונתחלק (היינו אחרי ארוחת בוקר טובה).
 אחרי שטעמתי, הצטערתי מאוד שהצעתי להתחלק
 היא הייתה כל כך טעימה לימונית ומתוקה שהייתי חייבת לנסות
לשחזר ולהכין עוגה דומה בצורה ובטעמים...
 והאמת נראה לי שהצלחתי

זו העוגה מהקפה-





מתכון לגרסה שלי

לעוגה זו תזדקקו לתבנית מאורכת גדולה מהרגיל בערך 10/30 או תבנית עגולה מס' 24

מצרכים

4 ביצים מופרדות

1/4 כוס מיץ לימון מלימון טרי

גרידת לימון מלימון שלם

1/4 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

180 גרם חמאה רכה

2 כוסות קמח תופח


לציפוי

100 גרם אבקת סוכר
כ - 6 כפיות מיץ לימון טרי
כף גרידת לימון






אופן ההכנה

מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל ו1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
מקציפים בקערה נפרדת את החמאה עם הסוכר שנותר. 
 מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ומיץ לימון מערבלים שוב ומוסיפים את הקמח. מערבלים עד איחוד.
מאחדים בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות עם קצף החלבונים.

מעבירים לתבנית משומנת

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ - 35 דקות 


להכנת הציפוי מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון: מוסיפים כל פעם כפית אחת ומערבבים, ברגע שהסוכר חלק ומשחתי מפסיקים להוסיף מיץ לימון.

כשהעוגה חמימה מורחים את הסוכר מעליה ומפזרים מעט גרידת לימון





10 תגובות:

  1. תודה...אוהבת עוגת לימון....חג שמח

    השבמחק
  2. חייבת לנסות--מתה בכל מה שקשור ללימונים

    השבמחק
  3. מיכלי כל המתכונים שלך הם בגדר חובה אצלי!
    קל ופשוט וטעם גן עדן💜
    תודה!

    השבמחק
  4. מיכלי, אולי יום אחד אתחיל לאפות בזכותך, יודעת איפה למצוא את המתכונים!!! מתענגת על כשרון הצילום שלך, אלופה❤️

    השבמחק

.