יום שלישי, 6 בספטמבר 2016

תפוחי אדמה קטנים מעוכים

קטנטנים וממזרים. מתאימים לצד כל מנה, לארוחת צהריים בקטנה או כתוספת טעימה בארוחת החג




מצרכים: 

1 שקית תפוחי אדמה קטנטנים (כ - 20 יחידות)
 כ - 1/4 כוס שמן זית
מלח גס


זו הגירסה הכי טעימה בעיניי.. כמובן שתוכלו להוסיף.. רוזמרין, פפריקה, שום, גרידת לימון..








אופן ההכנה:


לבשל  את תפוחי האדמה בסיר עם מים כ - 20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות לא מעבר.
לשפוך את המים מהסיר ולצנן לגמרי את תפוחי האדמה
לרפד תבנית בניר אפיה ולשמן אותו בשמן זית (חשוב זה מה שיעזור לתפוחי האדמה להשתזף גם בצד הזה)
לסדר את תפוחי האדמה ובעזרת תחתית של כוס למעוך כל תפוח אדמה.
למרוח בנדיבות שמן זית על כל אחד מתפוחי האדמה. לפזר מלח גס ולהכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כארבעים דקות עד לשיזוף מלא.






  

2 comments:

.