יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

ניו יורק מהזווית שלי.. ועוגיות הכי אמריקאיות שיש






התפוח הגדול, המוניות הצהובות והמוני האדם הגודשים את הרחובות
עיר ענקית! תרתי משמע עיר שמתקיפה את כל החושים




יש בה הכל מהכל
ירוק ואורבני
טעים .. ופחות
מתוק ומלוח
שקט ורועש
צפוף ומרווח
שמנים ורזים
מכוניות פאר והומלסים עם עגלות סופר..
אחרי שתסדירו נשימה מהשוק הראשוני תוכלו להנות מהעיר העצומה הזו
עיר כל האפשרויות והקניות!!! גן עדן של מותגים וחנויות מעוצבות




מה אין בה...
אין סיכוי שבביקור אחד תספיקו לחוות את כל העיר
זה הביקור השלישי שלי.. ועדיין לא ראיתי וחוויתי ממנה הכל..

עיר שהכל בה גדול מהחיים! עיר שהכל בה אמריקה!!

כל אתרי החובה בעיר אליהם כולם מגיעים בביקורם הראשון בעיר כתובים בהמון אתרים ברשת.

הפעם החלטתי לתת לתמונות מקום.. ודרכן להציג לכם את הביקור האחרון








הCentral park הגדול והמקסים, הרבה ירוק, בתי קפה, גשרים ועוד.. מתאים להליכה, טיול אופניים או פיקניק באחת המדשאות ואפשר סתם לשבת בבית קפה להסתכל על האמריקאים עושים ג'וגינג..


ארוחת בוקר בסנטרל פארק










העיר מציעה המון בתי קפה ועוגות טעימות (הקפה פחות..)

















Cafe Lalo
הדיינר של סיינפלד-




טיילת היי ליין נבנתה על מסילת רכבת נטושה והפכה לפארק  מבוקש וטיילת מקסימה עם הרבה נוף אורבני, מומלץ להצטייד בכוס קפה קר ולעלות לטייל ולהנות מהנוף והאווירה בה!




כשתסיימו את הטיילת אל תחמיצו ביקור בChelsea market הסמוך
שוק מלא בסטייל עם מסעדות, מאפיות, בתי קפה מעולים
חנויות לעוגיות וקאפקייקס והכל במתחם ממוזג ונעים.
במקום גם חנות של הרשת אנתרופולוג'י שהיא ממש חגיגת עיצוב וסטייל.
















little Italy- שכונה בחלקה הדרומי של מנהטן, 
בה הרבה מסעדות, בתי קפה וחנויות בקונספט איטלקי
נחמד לטייל ולשבת באחת המסעדות בחוץ ולהנות מאווירת הרחוב.






הנוף מהחלון מהדירה בה שהינו







אוטו גלידה מתחת לבניין

וקצת אוכל לנשמה-









ואיך אפשר ניו יורק בלי עוגיות שוקולד צ'יפס??






מצרכים לכ20 עוגיות:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום כהה דחוס 
100 גר חמאה רכה
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/4 1 כוסות קמח
1 כוס שוקולד צ'יפס
*אופציה- סוכריות m&m

אופן ההכנה
בקערת המיקסר מקציפים את החמאה ושני סוגי הסוכר לתערובת אוורירית,
מוסיפים סוכר וניל ואת הביצה תוך כדי הקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, מלח, סודה לשתיה ומוסיפים בהדרגה לבלילה המוקצפת. מערבבים בתנועת קיפול.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומעבדים עד להטמעה.
בעזרת 2 כפות או כף גלידה מסדרים תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח ביניהן ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים את העוגיות מהתנור כשהחלק העליון שלהן מזהיב והעוגיות עדיין רכות- הן מתייצבות בקירור.
* במידה ורוצים להוסיף סוכריות m&m מניחים אותן על העוגיות כ-3 דקות לפני ההוצאה מהתנור.




12 תגובות:

  1. הצצה מופלאה לניו יורק !! ובסוף המתכון....קנית אותי מחר אני על שוקולד צ'יפס - מבטיחה תמונות

    השבמחק
  2. אוהבת את הפוסטים הכל כך מיוחדים שלך, התמונות אכן מדברות בעד עצמן, מי צילם? תמונות מדהימות��

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מיכלי ♥ שמחה שאהבת.. אני מצלמת את כל התמונות

      מחק
  3. מיכל, איזה יופי וכמה מגרה - גם העוגיות וגם לנסוע מהר מהר לניו יורק. השילוב בין החוויה הניויורקית למתכון יצא נהדר.

    השבמחק
  4. תודה ששיתפת אותנו ב"חוויה קסומה", הצבעים, הטעמים והאתרים המדהימים. רצה להכין עוגיות. מבטיחה צילום😊

    השבמחק
  5. כמה כיף!!! אני ככ מתגעגעת אליה. סתם להסתובב, בלי כיוון ובלי מטרה. רק להינות מכל הטוב שיש בה. שמחתי לחזור אליה איתך!

    השבמחק

.