יום שישי, 25 במרץ 2016

מתכון לפוקצ'ה בקלות

כזה מתכון לפוקצ'ה טעימה וקלה להכנה עוד לא היה לכם

כאן בגרסה של שמן זית ומלח גס. כמובן אפשר להוסיף חצילים, בצל, קישואים, רוזמרין, גבינה מלוחה מגורדת, זעתר ועוד...








מצרכים:

3 כוסות + 2 כפות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 כף מלח
כוס ורבע מים פושרים
1/4 כוס שמן זית

לציפוי - שמן זית ומלח גס




אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מים ומלח כ- 2 דקות.
משאירים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את השמן ולשים עוד כ- 3 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש.
במידה ויש צורך הוסיפו כף קמח.


מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כ- חצי שעה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית בנדיבות לפחות כף וחצי

מניחים את הבצק על התבנית ובעזרת הידיים מותחים אותו לכל צידי התבנית.
יוצרים בעזרת האצבעות גומות בבצק מזלפים מעל שמן זית שוב.. בנדיבות. מפזרים מלח גס.

משהים שוב למנוחה בת 10 דקות בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הפוקצ'ה עד להזהבה.

קצת שמן זית ובלסמי.. ואתם מסודרים.




6 תגובות:

.