יום שני, 4 במאי 2015

תפוחי אדמה מתובלים

את המתכון הקל והמושלם הזה אני מכינה מידי שבוע למשפחתי ולא מעט לאורחים שלי..
כולם מתענגים.. ממש!
כל מי שטעם שאל אותי אך מכינים ותמיד עניתי עזוב.. תבואו שוב..

שמרתי אותו עד היום לעצמי והחלטתי לכבוד ל"ג בעומר חג המדורות ותפוחי האדמה לשתף אתכם בו.

תכינו תהנו! ואל תפסיקו לבוא ♥















מצרכים :

5-6 תפוחי אדמה גדולים שלמים עם הקליפה
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף קורנפלור
1 כפית מלח גס 
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות (אני השתמשתי בקוביות של דורות)
מעט רוזמרין

אופן ההכנה : 








מבשלים בסיר עם מים  רותחים את תפוחי האדמה 10 דקות
מסננים מהמים ומצננים.

חותכים את תפוחי האדמה לפלחים שמנמנים, מערבבים את שאר החומרים בקערה ומוסיפים את תפוחי האדמה.
מערבבים היטב בעזרת הידיים כך שכל תפו"א יהיו מכוסים בציפוי.

מניחים על נייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות.

אופים חצי שעה (אחרי רבע שעה אפייה הופכים את תפו"א ואופים עוד רבע שעה).








2 comments:

  1. מתה על תפוחי אדמה. בעיני זו התוספת המושלמת!

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני מאוד אוהבת, ואלו טעימים במיוחד שווה לנסות.

      מחק

.