יום רביעי, 13 במאי 2015

גראטן אישי

ערמות של תפוחי אדמה דקיקים חמים עם שמנת ופרמז'ן... מה  צריך יותר הבן אדם??


גראטן אישי לכל סועד שאופים בתבנית שקעים ואחרי האפייה משפדים בקיסם או שיפוד קטן.. לא חייבים לדייק בחיתוך עיגולי תפוחי אדמה .. זו מנה לא מפונפנת  פשוט טעימה






מצרכים :



3 תפוחי אדמה  בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים

1 שן שום כתושה
כוס שמנת מתוקה
מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
100 גרם פרמז'ן
10 גבעולי עירית קצוצים

אופן ההכנה :


לערבב בקערה- שמנת, מלח,אגוז מוסקט ושום. להוסיף את עיגולי תפוחי האדמה ולערבב היטב.

לשמן תבנית שקעים (אפשר גם חד פעמי) לסדר שכבות של תפוחי אדמה  בכל שקע ולשפוך מעל את השמנת שנותרה בקערה

לאפות כ - רבע שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.






להוציא מהתנור לפזר פרמז'ן מעל ולאפות עוד כ - רבע שעה עד שתפוחי האדמה  שזופים יפה.


מחלצים מהשקעים נועצים שיפוד בתוך כל ערמה מפזרים עירית ומגשים חם חם....





שבו וחכו... למחמאות הן יגיעו מהר.. 











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.