יום שני, 26 בינואר 2015

שוקולד עם פירות יבשים ופיצוחים



הפתעות לט"ו בשבט בשני צבעים... שאפשר להעניק במתנה בעציץ קטן.. ובכלל טעים צבעוני.. ומקסים לאירוח והגשה



מצרכים:

לגרסת השוקולד המריר                                                      
200 גר שוקולד מריר שבור לקוביות                                       
2 כפות שמן                                                                      
2 משמשים מיובשים קצוצים                                                                                                                חופן חמוציות                                              
חופן שקדים קלופים, או פיסטוקים וכד' או כולם יחד.         
        




 לגרסת השוקולד הלבן
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
2 כפות שמן
2 משמשים מיובשים קצוצים
חופן חמוציות
חצי כוס פיסטוקים קלופים


















כמובן שאפשר להוסיף אגוזי מלך.. שברי קוקוס.. וכל פרי מיובש קצוץ.
תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה


להמיס את השוקולד המריר והשמן 40 שניות במיקרו. לערבב היטב ולהחזיר לעוד 30 שניות. לערבב לתערובת חלקה ולהשטיח בעזרת כף את השוקולד על גבי ניר אפייה. לפזר מעל את תערובת השקדים והפירות היבשים וללחוץ מעט עם היד כדי להצמיד אותם לשוקולד





לחזור על אותו תהליך עם השוקולד הלבן

להכניס לשעה וחצי למקרר.

לשבור את השוקולד בצורה גסה לאיזה גודל שתבחרו..

כמה פשוט.. וכמה מחמאות תקבלו...






רעיונות לאריזות מתנה (המדבקות מבלוג מזמינים)







לאחסן במקרר בכלי אטום


תכינו ספרו איך יצא!
ט"ו בשבט שמח!

4 תגובות:

  1. מיכל, פשוט עילפת אותי....שילוב של שני הדברים האהובים עלי, שוקולד ופיצוחים למיניהם.

    השבמחק
  2. נהדר!
    לפני מליון שנה הכנתי משהו דומה ועכשיו עשית לי חשק!!!
    תודה♥

    השבמחק

.