יום שבת, 27 בספטמבר 2014

עוגת פיצוחים.. ודברים שלימד אותי גיל 40+




44 אני???? רק טוב.. הביא אל חיי הגיל המפחיד הזה.. 40.. 


בגיל 40+ את לומדת להיות סלחנית יותר לסביבה ובעיקר לעצמך..

עבורי הגיל הביא איתו יכולת ג'ינגול מיוחדת.. בין עבודה, בית, ילדים וזוגיות.
לעמוד בסוף יום מותשת אך מרוצה.
הגיל נתן לי את הכח והאומץ להוציא מחיי אנשים שמכבידים.. שזוללים לי את האנרגיה.

למדתי להשתיק את הקולות שגורמים לכאב ראש, בלבול.. ויסורי מצפון, אם הזמן למדתי לזהות את הקולות.. ולגרש את אלה שפחות טובים אלי.. להגיד להם זהו סוף היום! וכשהקולות מרגישים פחות רצויים.. הם פחות באים..

למדתי לזהות מרחוק את הקולות שגורמים לי אושר.. ולהזמין אותם להישאר.

למדתי שלא אהיה מושלמת ולאהוב את זה.

בגיל 40+ למדתי לאהוב הרבה יותר את האהוב שלי וילדיי ולהפוך אותם גם לחבריי הטובים ביותר.


למדתי לשמור קרוב קרוב ללב חברה טובה. ובאותה מידה למדתי גם להיפרד בקלות.

למדתי להגיד עכשיו תורי.. ולעשות קצת למעני.. 

גיל ארבעים הביא איתו רק טוב וטוב שכך!!!







ואחרי שהייתם כל כך טובים אלי אתמול.. מחזירה לכם אהבה עם מתכון שווה במיוחד של עוגת פיצוחים נהדרת!






עוגת פיצוחים

תבנית בקוטר 26 
                                                              
מצרכים לבצק:  
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 
2 חלמונים

למלית:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כוסות סוכר
3 כוסות של פיצוחים אני השתמשתי בשקדים קלופים, אגוזי לוז ופקאן (לקלות אותם מעט במחבת)


אופן ההכנה :

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד שנוצר בצק,
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

מחממים את התנור ל 170 מעלות. משמנים קלות את התבנית
מהדקים, בעזרת הידיים את הבצק על התבנית בעובי של חצי ס"מ בבסיס ובדפנות.
מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים שעועית לבנה (כמשקולת).

אופים כ - 15 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט (לא מכבים את התנור)
ומכינים את המלית.

מחממים את השמנת עד לסף רתיחה
במקביל מחממים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה בלי לבחוש. עד שנוצר קרמל בהיר (זהירות לא לשרוף)

יוצקים תוך ערבוב מהיר את השמנת המתוקה אל הקרמל שנוצר בסיר, מערבבים מהר שלא יהיו גושים עד לקבלת קרם טופי אחיד. מכבים את האש ומוסיפים, את הפיצוחים מערבבים היטב ומניחים על הבצק. אופים 15 דקות נוספות.






מצננים לגמרי לפני ההגשה



שנה טובה :)

2 comments:

  1. יום הולדת שמח, ומכיון שגם אני כמוך, 40+ אז אני ממש מבינה אותך, ואת הדברים שמגיעים עם השנים שעוברות. ההשלה וההבנה והקבלה היא באמת אחרת. הכל רגוע יותר. לגבי העוגה.....נראה לי כמו שיא השחיטות-גם עוגה וגם פיצוחים....נראה אם אהיה מסוגלת!

    השבמחק
  2. תודה רבה ציפי. העוגה אכן שחיטות אבל קלה להכנה.

    השבמחק

.