יום ראשון, 24 באוגוסט 2014

שבלול מבצק שמרים ממולא בחצילים






התעוררתי הבוקר מלאת כוונות טובות להתקדם ב - WAITING LIST שהכנתי לי לימי החופש המעטים  שנותרו לי..

התחלתי במרץ בסידור ארון הבגדים שלי.. ובהפסקת קפה הראשונה שלקחתי לעצמי.. הסתכל עלי בעצב חציל בודד במקרר


מה לא תעשי איתי משו?????  הלב לא נתן לי להשאיר אותו שם.. צ'יק צ'ק לשתי, קצצתי, מרחתי, תיבלתי.. והכנתי לכם שבלול מבצק שמרים ממולא בבצל וחציל מטוגן.. 










מצרכים לבצק:


3.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/4 1 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
כפית מלח

אם הבצק מעט דביק הוסיפו טיפונת קמח.


מצרכים למילוי:


1 חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן רגיל
מלח
פלפל שחור גרוס - בנדיבות


ציפוי :

ביצה
שומשום


אופן ההכנה:


לשים היטב את כל חומרי הבצק מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה   כ 40 דקות.


בזמן ההתפחה מטגנים את הבצל והחציל, מתבלים - ומצננים לגמרי


לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, מניחים את המילוי ומגלגלים לרולדה צמודה וסגורה היטב, את הרולדה מעצבים לשבלול.


מכסים במגבת ומתפיחים כ - 20 דקות.


מחממים תנור ל- 180 מעלות מורחים מעל השבלול ביצה ומפזרים שומשום.



אופים כ - 40 דקות .











קצת טחינה טובה.. ויאמי כמה הולך להיות לכם טעים..







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.