בטטות במילוי בשר




מצרכים

2 בטטות שמנמנות

למילוי -
240 גרם בשר בקר טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
2 כפות פירורי לחם
פלפל לפי הטעם
1/4 כפית בהרט


לרוטב- 
1/4 1 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה רסק עגבניות 
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור
מלח

לבישול-
2 כפות שמן זית


אופן ההכנה

לקלוף את הבטטות ובעזרת קולפן רחב להמשיך לחתוך ממנה רצועות
להניח את כל רצועות הבטטה בקערה, לפזר מלח ולהניח בצד לריכוך.

בינתיים, לערבב את כל חומרי המלית וללוש טוב טוב.

לחמם בסיר שטוח את השמן 
להניח על כל רצועת בטטה חתיכה מהעיסה של המילוי ולגלגל




להניח את הבטטות המגולגלות בסיר עם השמן החם כשהפתח כלפי מטה, 
לסדר כך את על הבטטות בצפיפות
אם נשאר לכם שאריות מהבטטה תחתכו לקוביות ותכניסו בין הממולאים

לערבב בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב ולצקת מעל הממולאים. 
להניח מעל צלחת ואז לכסות במכסה של הסיר
לבשל על אש קטנה 40 דקות


תגובות