פיתות עם בצל ירוק וסומאק




מצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
כפית מלח





למילוי-

10 בצלים ירוקים שטופים מיובשים וקצוצים דק
כפית גדושה סומאק
מעט מלח





למריחה ופתיחה של הפיתות 3/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר קמח מנופה, שמרים וסוכר. להתחיל לערבל להוסיף שמן, ואח"כ מים בהדרגה
להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל 10 דקות

לשמן קערה גדולה ולהניח בה את הבצק, לקמח אותו מעט ולהניח עליו שקית בצורה רופפת. להניח במקום חמים לשעה התפחה

לערבב את כל חומרי המילוי

לחלק את הבצק ל 16 חלקים - מכל חלק ליצור כדור.
להניח את הכדורים על מגבת ולכסות במגבת נוספת ל 15 דקות

לחמם תנור ל 200 מעלות

להכין צלחת עמוקה עם שמן זית, לשמן מעט את משטח העבודה, לקחת כל פעם כדור ובידיים משומנות לפתוח אותו לעיגול תוך כדי מריחת השמן על כולו, להניח במרכז מעט מהמילוי לקפל את הבצק מהצדדים פנימה ומלמעלה ולמטה (כמו בתמונות הבאות)
לעשות כך עם כל הכדורים






לקחת כל פעם כדור אחד מקופל, להניח אותו על משטח העבודה שהקיפולים מולנו ושוב לפתות עם שמן את הבצק לצורה של פיתה




להניח על נייר אפייה ולאפות כ 10 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם)






תגובות