חלות עם בשר











מצרכים לבצק-

1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
2 כוסות מים 
2 ביצים
כפית מלח
מעט שמן לשימון הבצק והקערה


מצרכים למילוי-

1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ 
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
מלח, פלפל


לציפוי-

ביצה טרופה 
שומשום

אופן ההכנה

ללוש את כל חומרי הבצק מלבד המלח 3 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 7 דקות.
לשמן את הבצק ואת הקערה, לכסות בניילון רופף ולהניח להתפחה לשעה עד שהבצק מכפיל את עצמו.





בינתיים,  לטגן את הבצל מעט להוסיף את הבשר, הפלפל והתבלינים 
לערבב כל הזמן עד שבהצל מבושל


לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל 6 כדורים וכל כדור לרדד לעלה דק.
להניח בקצה הבצק שורה מהמילוי ולגלגל לרולדה.





להמשיך כך עם יתרת הכדורים

ולקלוע 2 צמות 

למרוח בביצה ולפזר שומשום
לכסות במגבת לחה ולהתפיח עוד כ-1/2 שעה
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 עד שיזוף מלא של החלות


תגובות