לחמניות גבינה

רכות וטעימות מתאימות לכל ארוחה חלבית ולחג שבועות







 מצרכים:


1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1/2 2 כוסות מים פושרים


לציפוי 
שומשום / קצח / מלח גס



אופן ההכנה-

לנפות את הקמח לקערת המיקסר, להוסיף שמרים וסוכר ולערבב ידנית

להוסיף את יתרת החומרים מלבד הגבינה הצהובה ולערבל 4 דקות

לאחר 4 דקות להוסיף את הגבינה הצהובה ולערבל עוד 3 דקות

מתקבל בצק מעט דביק





שמנו היטב קערה ואת הבצק, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה של שעה לפחות

להכין 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה,
בידיים משומנות (הכינו לידכם קערה קטנה עם מעט שמן)
ליצור לחמניות קטנות ולהניח אותן עם מעט רווח ביניהן
לפזר מעל את הציפוי שבחרתם לכסות במגבת ולהתפיח עוד חצי שעה

להכניס לאפיה לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לאפות 10 דקות להוציא את התבנית ולמרוח מעט מים על הלחמניות להחזיר שוב לתנור לאפייה עד לקבלת צבע שזוף ואפייה מלאה.






תגובות