עוגת תפוחים ושטרויזל













מצרכים לעוגה



100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כף גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/4 1 כוסות קמח תופח
3 תפוחי עץ גרנד גדולים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
1 כף סוכר חום

לשטרויזל
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר



אופן ההכנה


לעבד במיקסר חמאה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קרם חלק
מכניסים פנימה את הביצים (כל פעם אחת) וממשיכים לערבל עד איחוד
מנפים פנימה את הקמח ומערבלים מעט

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים אותו
יוצקים פנימה את התערובת ומשטחים

בקערה קטנה מניחים את קוביות התפוחים מפזרים מעליהם סוכר חום וקינמון ומערבבים

מסדרים את התפוחים על הבצק




מכינים את השטרויזל -
בעזרת הידיים לשים את את כל החומרים לבצק פירורי
 ומפזרים מעל התפוחים




אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר









תגובות