יום שישי, 13 ביולי 2018

בבקה שוקולד

בבקה אפויה בסיר פלא











מצרכים:

4 כוסות קמח מנופה
כף גדושה שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס חלב פושר
1 שקית סוכר וניל

למילוי
ממרח שוקולד נוטלה

לציפוי
1 חלמון
2 כפות חלב
2 כפות סוכר







אופן ההכנה

מערבלים בקערת המיקסר את כל המצרכים מלבד החמאה במשך 3 דקות

מוסיפים בהדרגה קוביות של חמאה וממשיכים לערבל עוד 5 דקות.

מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי.

לאחר ההתפחה לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר


על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים

מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים  נוטלה ומגלגלים מהודק

מצליבים את 2 הגלילים שמרחנו בנוטלה וקולעים לצמה מהאמצע לקצוות

משמנים היטב סיר פלא ומניחים בו את העוגה

מניחים להתפחה/מנוחה של 1/4 שעה בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות

מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה

אופים עד שהבבקה שזופה (קצת יותר מחצי שעה)


מצננים ומעבירים לצלחת הגשה או.. זוללים ישר מהתבנית












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

.